TAK! Łukasz Konik Ambasadorem Marki Zarzeccy! To dla nas ogromna radość, że nasze sery zdobyły serce Łukasza. Dlatego ugotujemy dal Was wspólnie kilka przepysznych dań, abyście mogli zobaczyć w jak kreatywny sposób można w kuchni wykorzystać Ser Koryciński Swojski Zarzeccy.
Biała kiełbasa z warzywami i Serem Korycińskim Swojskim z Wasabi. Taki właśnie ser już niebawem będziecie mogli kupić online lub w wybranych sklepach spożywczych. Z pewnością poinformujemy Was o tym w szczegółach na naszych mediach społecznościowych.
Przygotuj:
białą kiełbasę
Ser Koryciński Swojski Zarzeccy z Wasabi
cukinię
czerwoną paprykę
cebulę
4 ząbki czosnku
pomidorki koktajlowe
sól
pieprz
płatki papryczki chili
Białą kiełbasę obierz ze skórki i połam na równe części przypominające klopsiki. Cukinię i paprykę pokrój w dość spore części, a cebulę oraz czosnek posiekaj w cieniutkie piórka. Pomidorki koktajlowe pokrój na cztery części.
Na dobrze rozgrzaną patelnię z oliwą dodaj w pierwszej kolejności białą kiełbasę. Podsmaż tak, aby pozamykać ją z każdej strony. Następnie dodaj cebulę i czosnek i zeszklij je delikatnie. Po chwili dorzuć cukinię z czerwoną papryką. Duś przez krótki czas, aby cukinia i papryka puściły trochę wody. Dodaj sól i świeżo mielony pieprz oraz posyp całość odrobiną płatków chili. Kiedy już wszystko ładnie się połączy, na sam koniec dodaj pomidorki koktajlowe, delikatnie wymieszaj i smaż jeszcze przez minutę.
Gotowe danie wyłóż na talerz. Pokrój Ser Koryciński Swojski Zarzeccy z Wasabi w cienkie plasterki i ułóż na gorącym daniu, aby się lekko roztopił... GOTOWE!
Smacznego!
#zarzeccy #serkoryciński #serkorycińskiswojski #łukaszkonik #białakiełbasa #cukinia #przepis #przepisy #przepisykulinarne
Commenti