top of page
  • Facebook
  • Instagram

Łukasz Konik SERwuje. Biała kiełbasa z warzywami i Serem Korycińskim Swojskim z Wasabi

TAK! Łukasz Konik Ambasadorem Marki Zarzeccy! To dla nas ogromna radość, że nasze sery zdobyły serce Łukasza. Dlatego ugotujemy dal Was wspólnie kilka przepysznych dań, abyście mogli zobaczyć w jak kreatywny sposób można w kuchni wykorzystać Ser Koryciński Swojski Zarzeccy.



Biała kiełbasa z warzywami i Serem Korycińskim Swojskim z Wasabi. Taki właśnie ser już niebawem będziecie mogli kupić online lub w wybranych sklepach spożywczych. Z pewnością poinformujemy Was o tym w szczegółach na naszych mediach społecznościowych.


Przygotuj:

  • białą kiełbasę

  • Ser Koryciński Swojski Zarzeccy z Wasabi

  • cukinię

  • czerwoną paprykę

  • cebulę

  • 4 ząbki czosnku

  • pomidorki koktajlowe

  • sól

  • pieprz

  • płatki papryczki chili


Białą kiełbasę obierz ze skórki i połam na równe części przypominające klopsiki. Cukinię i paprykę pokrój w dość spore części, a cebulę oraz czosnek posiekaj w cieniutkie piórka. Pomidorki koktajlowe pokrój na cztery części.

Na dobrze rozgrzaną patelnię z oliwą dodaj w pierwszej kolejności białą kiełbasę. Podsmaż tak, aby pozamykać ją z każdej strony. Następnie dodaj cebulę i czosnek i zeszklij je delikatnie. Po chwili dorzuć cukinię z czerwoną papryką. Duś przez krótki czas, aby cukinia i papryka puściły trochę wody. Dodaj sól i świeżo mielony pieprz oraz posyp całość odrobiną płatków chili. Kiedy już wszystko ładnie się połączy, na sam koniec dodaj pomidorki koktajlowe, delikatnie wymieszaj i smaż jeszcze przez minutę.


Gotowe danie wyłóż na talerz. Pokrój Ser Koryciński Swojski Zarzeccy z Wasabi w cienkie plasterki i ułóż na gorącym daniu, aby się lekko roztopił... GOTOWE!


Smacznego!



コメント


logozarzeccynew.png

© 2021 Zarzeccy Sp. z o.o.

GODZINY PRACY

Pracujemy od pon. do pt.

w godzinach 8:00 - 16:00

Prowadzimy wyłącznie sprzedaż hurtową.

KONTAKT

Mielniki 19 

16-140 Korycin

Polska

 

Mail: biuro@zarzeccy.pl

Tel: 0048 / 504 050 306

bottom of page